11/01/2020
9821

En İyi Et Tutan Besi Hayvanı

En İyi Et Tutan Besi Hayvanı

Besi hayvancılığından hayvan yetiştiricilerimiz en iyi et tutan besi hayvanı beslemek istiyorlar haklı olarak. Besi hayvancılığının gelişmesi, ülkemizin dışa bağımlılığın bitmesi, et ithalatı değil et ihracatı yapmak için iyi bir besicilik çalışmaları yapmalıyız.

En iyi et tutan besi hayvanı ise İtalyan Piedmontesedir.

Anavatanı İtalya olan Piemontese ne yazık ki ülkemizde yaygın ve bilinen bir besi ırkı değildir. Avrupa ve Amerika Piemonteselerin mükemmel özelliklerinin farkına varıp Piedmontese ırkının değerini anlamışlardır.

Neden en iyi et tutan besi hayvanı Piemontese? Çünkü 14-16 aylık Piedmontese danaları 450-460 kg karkas et vermektedir. Bir buçuk yaşına bile gelmeden 14-16 aylıkken 600-650 kg canlı ağırlığa ulaşırlar. Et randımanı ise %69-73’ tür. Ayrıca çift kaslı yapısı nedeniyle tamamen et yığını bir hayvandır.

Piedmontese boğa spermalarını İtalyan Anaborapi kuruluşundan getirtmekteyiz. İtalyan Anaborapi Kooperatifi Piedmontese ırkının en büyük oluşumudur. Dünyada ki tek progeni testten (yavru testi) geçmiş Piemontese boğa sperması Anaborapi kuruluşuna aittir. Piyasada ki harici Piemontese spermalar yavru testinden geçmemiş yalnızca performans testinden geçmiştir. Veteriner Hekimlerimizin ve hayvancılarımızın progeni testten geçmemiş boğa sperması kullanmamalarını tavsiye etmekteyiz.

Firma sahibi Veteriner Hekim Cengiz Torun 1991 yılından beri bu ırkın suni tohumlamasını gerçekleştirmektedir. Tarım ve Hayvancılık konusunda Dünyada ki en elverişli topraklara imkanlara sahip olduğumuz halde et ithalatı yapmamız acı verici bir durumdur. Süt hayvancılığı harici besi hayvancılığını arttırmamız gerekmektedir. Besi hayvancılığı için en iyi etçi sığır ırkı olan Piedmontese yetiştiriciliğini ülkemizde yaygınlaştırmamız gerekmektedir.

İtalyan Piemontese ırkı hakkında daha fazla bilgi almak için, Piemontese boğa sperması  hakkında bilgi ve fiyat almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

Torunoğlu Tohumculuk: 0 (322) 239 88 08 – 0 532 266 40 41