07/01/2019
6594

Ot Tipi Teff Grass Tohumu Fiyatları

Ot tipi teff grass tohumu fiyatları firmamızda ucuz rakamlıdır. Teff grass tohum fiyatları şirketimizde çiftçimize pahalı gelmeyecek rakamlara satılmaktadır. Ot tipi teff grass yem bitkisi yazlık bir bitkidir. Yazın gelişir. Mısır gibi , sorgum sudan otu gibi gelişmesi hızlıdır. Dekara 1 kg ot tipi teff grass tohumu ekilir. Teff grassın bir ot tipi bi de tahıl tipi vardır. Tahıl tipini çiftçilerimize ot tipi olarak satan firmalar mevcuttur. Çiftçilerimizin bu aldatıcı yayınlara iltifat etmemeleri gerekmektedir. Ot amaçlı tahıl tipi teffi almamaları gerekmektedir. 

 

Afrika Etiopya kökenli bir bitkidir. Teff grass Amerika'da ıslah edilerek ot tipi yönünde geliştirilmiştir. Teff grass havalar ısındıktan sonra Nisan 15'den sonra ekilir. Bir ayda otlatmaya 35-40 günde biçime gelir. Yaz boyu kasım ayına kadar 3-4 kez biçilir. Bir biçimde 700-800 kg kuru ot 2,5-3 ton yeşil ot verir. Otu çok ince zarif bir ottur. Bil hassa at yetiştiricileri tarafından çok rağabet görmektedir. Malum üzeri atlar her otu yemezler. Ot tipi teff grassın kurusunda%9-14 yeşilinde %15-20 ham protein vardır. Ot tipi teff grass otu ince saplı , yaprakları incedir. Ayrıca bol yapraklıdır. 

Ülkemizin her bölgesinde sorunsuz yetiştiriciliği yapılır. Aşırı sıcak bölgelerimizde daha hızlı büyüme kateder. Doğu Anadolu'da nispeten büyüme hızı biraz düşer. Torunoğlu Tohumculuk ot tipi teff grass tohumunu Türkiye'ye ilk kez 2008 yılında getirttirmiştir. Yapılan denemelerde süper neticeler alınmıştır. 2018 Aralık ayında ot tipi teff grass Torunoğlu Tohumculuk 'un teşvikleriyle yem bitkisi olarak tescil ettirilmiştir. 2019 yılı bahar aylarında şirketimiz tarafından ot tipi teff grass tohumu satışa sunulacaktır.

Bu kıymetli yaz bitkisi hayvancılığımızı şaha kaldıracaktır. İçine düştüğü kaba yem açığından ülke hayvancılığımızı kurtaracaktır. Ot tipi teff grass tohumu fiyatları diğer bir çok yem bitkisi tohumundan daha ucuza gelmektedir. Ucuza gelmesindeki temel sebep dekara 1 kg ekilmesinden kaynaklanmaktadır.

Susuzluğa karşı teff grass mükemmel bir dayanım gösterir. Ayrıca su baskınlarına ve eşiri suya çeltik bitkisi kadar tahammülü vardır. 

Ot tipi teff grass tohumu fiyatları ve ot tipi teff grass yetiştiriciliği konusunda detaylı bilgi almak için Torunoğlu Tohumu arayabilirsiniz.

İletişim : 0532 266 40 41

                0322 239 88 08