04/06/2018
5911

Ot Tipi Teff Grass Tohumu

Teff Grass tohumu satın alırken ot tipi Teff Grass olduğundan emin olunuz. İnsan gıdası amacıyla ekilen Teff tahılını yem bitkisi amacıyla kesinlikle satın almayınız. Ot tipi teff grass tohumumuz ithal OECD belgeli orjinaldir.

Teff Grass çok hızlı büyüme performasına sahiptir. Kurduğumuz Teff Grass denemelerinde Teff Grass 1 ayda 60 cm boya ulaşmıştır. Teff grass Afrika Etiyopya kökenli bir yem bitkisidir. İnce saplı ince yapraklı  sıcak iklim bitkisidir. Yeşilinde % 15-20 kuru otunda %9-14 ham protein bulunur.

Teff Grass gelecekte çok aranılan bir yem bitkisi olacaktır. Tarihten beri Etiyopya Dağlarında yetiştirilen bir bitkidir. Hem tahıl hem de yem bitkisi gayesiyle yetiştirilmektedir.

Teff Grass yaz otu 120 cm yüksekliğe ulaşmaktadır. Sezonda 3-4 biçim alınmaktadır.

Teff Grass ot verimi çok yüksektir. Bir biçimde dekerdan 700-800 kg kuru, 2.5-3 ton yeşil ot vermektedir. Teff Grass otunda nitrat ve nitrit birikimi olmaz. Bünyesinde prusik asit bulunmaz. Sorgum sudan otunda bulunan prusik asit tazeyken hayvanlarda zehirlenmelere yol açmaktadır.

Teff grass çok boylanırsa bünyesinde selüloz oranı artar ve protein oranı düşer. Teff grass yem bitkisi Amerika ve Avustralya'da yem bitkisi amacıyla çok geniş alanlar ekilmektedir.

Teff grass yem bitkisi at yetiştiricileri ve diğer büyükbaş ve küçükbaş yetiştiricileri tarafından çok rağbet görmektedir. Teff Grass bitkisi kaba yem olarak ülkemizin kaba yem sorununu çözecek çok özel bir yem bitkisidir. Bilindiği üzere kaba yem olmadan ot yiyen hayvanları beslemek mümkün değildir. Ot geviş getiren hayvanların ve atların ana besin kaynagıdır..

Yazlık yem bitkileri içerisinde Teff Grassın eşsiz bir yeri vardır. Teff Grass kaba yemini kurutmak çok kolaydır. İnce saplı ve ince yapraklı olduğundan 1-2 gün gibi kısa zamanda kurutulup balya yapılıp tarladan kaldırılır.

Teff Grass özellikleri bakımından mükemmel bir kaba yem bitkisi çeşididir. İnek, manda, koyun, keçi ve atlar tarafından severek yenir. Besleyici özelliği çok yüksektir. Ülkemizde ve Dünyada Teff Grassa rağbet her geçen gün artmaktadır. Teff Grass özellikleri daha detaylı bilgi için firmamıza ulaşabilirsiniz.

Teff grass bir çok gayeyle ekilir:

1- Saman için

2- Kuru balya için

3- Slaj için

4- Mera oluşturmak için

5- Erezyon önleyici olarak

6- Tahıl olarak insan gıdası olarak 

7- Yeşil gübre olarak

Teff tahılı insan beslenmesinde çok değerli bir besin kaynağıdır. Teff tahılından un, ekmek, makarna, gevrek, pizza ve lapası yapılmaktadır. 

Teff bitkisi yetiştiriciliği ABD, Kanada, Afrika, Avustralya, Hindistan ve Pakistan'da yaygın yapılmaktadır. Teff grass aşırı yağışlara ve kuraklığa son derece dayanıklıdır. Ülkemize yeteri kadar yağış düşmediği göz önünde bulundurulursa bizim topraklarımız için vazgeçilmez önemde bir bitkidir.

Teff Grass bitkisi tohumu çok küçüktür. 1 kg Teff tohumunda 1.3 milyon adet tohum vardır. 1 tef tohumu bir buğday tanesinden 150 kat daha küçüktür. Dekera 1 kg Teff tohumu ekilir.

Teff Grass tohumu tek olarak ekilir karışık olarak ekilmez.Teff grass yem bitkisi hayvanlarda çok yüksek et ve süt artışı sağlar. Teff grass bitkinin hayvanlar açısından hiç bir yan etkisi yoktur. Teffle beslenen hayvanlar sağlıklı ve semiz olurlar

Teff grass ekim zamanı toprak sıcaklığı 18 santigrat derece olduğunda ekime başlanır. Ekim Nisan ayından Ağustos başına kadar ekilir.

Teff Grass tohumu fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için firmamızı arayınız.