31/12/2019
13113

Haymix Yüksek Proteinli Yem Bitkisi

Haymix Yüksek Proteinli Yem Bitkisi Tohumu



HAYMİX kaba yem bitkisi 5'li bir karışımdır. İçerisinde ki 5 farklı tohumun karışımıyla ortaya çıkmaktadır. Yeni bir üründür lakin yeni olmasına rağmen bilinmeyen bir ürün değildir. İçerisinde buğdaygil ve baklagil vardır. %70 oranında baklagiller, %30 oranında buğdaygiller bulunmaktadır. Haymix protein yönünden ve enerji yönünde çok zengin bir kaba yem bitkisidir. Hayvanlar için ideal besleyici özelliğe sahiptir.

Haymix karışım kaba yem bitkisinin içerisinde ki tüm tohumlar sertifikalıdır. Çiftçilerimize sertifikalı ürün ekmelerini tavsiye etmekteyiz her zaman. Sertifikalı ürün ekimlerinde sertifikasız ürün ekimlerine nazaran en az %25 verim artışı vardır.

Haymix karışım yem bitkisinin karışım oranları da şu şekildedir:

Macar Fiğ %35,
Yem Bezelyesi %35,
Kılçıksız Buğday %10,
Kışlık Yulaf %10,
Tritikale %10 şeklindedir karışım oranları.



Haymix ekim zamanı Sonbahardır. Eylül ayından Aralık ayına kadar ekilir. Haymix 5’li karışımdan dekara 15 kg tohum ekilir. Ekimi aynı buğday gibi yapılmaktadır, buğday ekilir gibi ekilir. Ekim derinliği 3-4 cm’dir. Haymix ekildikten sonra Nisan, Mayıs ayı gibi biçilir. Haymix otlatmaya uygun değildir. Tek yıllık bir bitkidir ve tek biçim yapılır sadece. Haymix biçildiğinde dekardan yaklaşık 1 ton kuru ot, yaklaşık 5 ton yeşil ot verir. Haymix’in kuru otu ve silajı çok kalitelidir. Hayvanların kesinlikle severek yediklerini göreceksiniz. Besleyici özellikleri de çok yüksek olduğu için çiftçilerimiz çokça tercih etmeye başlamıştır. Haymix’i tercih edilen yapan en önemli özelliği susuz, kurak arazilerde yetişiyor olması. Kış aylarında arazilerimiz boş kalmasın. Haymix mevsimsel yağışlarla rahatlıkla yetişir.

Haymix yüksek proteinli yem bitkisinin 2019 yılı tohum fiyatı 8 TL' den satılmıştır. 2020 yılı Haymix yüksek proteinli yem bitkisi fiyatları için firmamızı arayınız