01/06/2020
5583

Halep Keçisi Satılık

Halep Keçisi Satılık



Torunoğlu Keçi Çiftliği 2009 yılından bu yana çok sayıda Halep damızlık keçi satışı gerçekleştirmiştir. Sayısız Halep Keçisi yatırımcısına safkan Halep Keçisi dağıtımı yapmıştır. Çok sayıda Halep Keçisi çiftliği kurdurmuştur. Ayrıca Azerbaycana safkan damızlık Halep Keçi ihracatı yapmıştır.



Yine Libya’ya Halep Keçisi satışı için görüşmelerimiz devam etmektedir.



Halep Keçi yetiştiriciliği kırsalda işsizliğin panzehridir. Keçi sütü 5 tl ile 10 tl arasında alıcı bulmaktadır. Ayrıca keçi peyniri 30-50 tl arasında satılabilmektedir. 20-40 tane Halep Keçisine sahip olan bir kişi keçi sütü ve keçi peyniri aynı zamanda Halep kurbanlık çebiç satarak ciddi bir kazanca ulaşabilir. Köyde ve kırsalda bu kazanca ulaşan çiftçimiz kesinlikle köyden kente göç etmez. Halep Keçisi yetiştiriciliği işi köylerimizin boşalmasını önler. Hiç tarlası olmayan ve yem bitkisi ekme imkanı olmayan çiftçi Halep Keçilerini makilik alanlarda çalıyla otlatarak Halep Keçilerini besler. Meralarda yeşil ve kurumuş otları yiyen Halep Keçisi sahibine yem külfeti olmadan beslenmektedir. Yediği otlar çalı ve dikenlerle beslenen Halep Keçisi organik beslenmektedir. Dolayısıyla merada ve ormanda organik beslenen keçilerin eti, sütü ve peynirleri tam organiktir.



Halep Keçileri sahibine gönülden bağlıdır. Sahibinden komut almayı çok sever. Halep Keçisi Türkiyemizi süt keçisi ihracatında yıldız yapabilir. Dünyada bu kadar uysal narin ve güzel görünüşlü başka bir keçi ırkı yoktur. Koyun yetiştiricileri koyunla beraber Halep Keçisini zorlanmadan besleyebilir. Halep Keçileri koyundan çok daha uysaldır. Halep Keçisiyle beraber otlayan koyun sürüleri daha uysal olurlar. Halep Keçileri koyunların agresifliklerini ortadan kaldırırlar.



Halep Keçileri değişik renk tonlarında olabilir. Geneli kırmızı kahve renklidir. Ayrıca gri, alaca, bej renginde ve nadiren siyah renkli de olabilirler. Siyah renk resesif gen nedeniyle oluşmaktadır.



Halep Keçisini ülkemiz çiftçisi inci gibi koruyup gelecek nesillere ulaştırmalıdır. Halep Keçisi ivedilikle halk elinde ıslah programına dahil edilmelidir. Bu güzide keçi ırkımızı gözümüz gibi korumalıyız.



Satılık safkan Halep Keçisi, Halep Çebiç ve oğlak satışı için bizimle irtibata geçiniz.
0 555 997 50 75 - 0 532 266 40 41