04/06/2018
13893

Reygras Otu Tohumu Fiyatı

Reygras tek yıllık mevsimlik bir ot bitkisidir. Reygras buğdaygiller ailesine ayit bir yem bitkisidir. Serin mevsim bitkisidir. Reygras yaz sıçaklarını sevmez. Aşırı sıçaklarda kesinlikle büyümez. Hava sıçaklığı 32-35 santigrat dereceye çıkdığında reygras otu başak çıkarır ve büyümesini sonlandırır. Akabinde ölür.

Reygras otu kaç kez biçilir ?
Sulu tarımda 5-6 kez kuru tarımda 2-3 kez biçilir. Ot verimi çok yüksektir. Reygras otundan bir biçimde 2.5-3 ton yeşil ot hasat edilir.

Reygras otu nasıl ekilir ?
Tarla iyiçe sürülüp inçeltilir. Sonrasında sürgü çekilir. Tohum elle yada mibzerle tarlanın yüzeyine saçılır. Arkasından sürgü çekilir. En son olarak dişsiz silindirle tarla sıkıştırılır.

Reygras otu tohumu fiyatı
Reygras otu tohumu alırken OECD belgeli ithal tohumları alınız. Kesinlikle eskişehir çimini almayınız. Eskişehir çimini reygras tohumu diye satan uyanıkların olduğunu hatırdan çıkarılmamalıdır. Firmamızda reygras otu tohumu fiyatları uygun ucuz rakamlıdır.

Reygras hayvan besleme için mükemmel kalitede bir kaba yem bitkisidir. Hayvanları tek başına besleyecek kadar dengeli besin ihtiva eder. Hayvanlarda gazlı şişlik ve sancıya sebeb olmaz. Sindirimi ve hazmı kolaydır o nedenle bir inek 150 kg reygras otu yiyebilir.

Reygras otunun geniş yapraklı bir yapısı vardır. Yaprak şekli parlaktır. Güneşli bir günde adeta zeytin yağ sürülmüş gibi yaprakları parlar. Reygras ekim alanları ülke genelinde hızla çoğalmaktadır.

Reygras otu ülke hayvancılığını kurtaracak tekden bir yem bitkisidir.. Reygras tohumu küçük olduğundan dekera 5 kg tohum ekilir.

Reygras otu besin değerleri
Reygras otunun yeşilinde %22 rulo sılajında, %19,2 ham protein vardır. Kışlık yem bitkileri içerisinde reygras otu taşıdığı besin değerleri bakımından alternatif olmayan bir yem bitkisidir.

Torunoğlu Tohumculuk bu stratejik yem bitkisini 1999 yılından bu yana tanıtım çalışmasını yürütmektedir. Yüzbinlerce çiftçiyle reygras otunu şirketimiz tanıştırmıştır. Bu bitki sayesinde çok sayıda çiftçiyi iflasdan almıştır.

Reygras otuyla beslenen hayvanların sütü daha kaliteli ve daha lezzetli olmaktadır. Yine reygras otuyla beslenen hayvanların etide daha lezzetli olmaktadır.

Reygras dünyada milyonlarca çiftcinin hayvan beslemede vazgecemediği bir yem bitkisidir. Hayvancılığımızı geliştirmek istiyorsak bu bitkiyi yaygınlaştırmaya meçburuz.

Reygras ülkemizin kaba yem açığını kapatmada büyük rol oynamaktadır. Kaba yem açımız her gecen gün çığ gibi büyümektedir. Kaba yem açığını kapatmadan hayvancılıkda iyi bir yere gelmemiz mümkün değildir. Saman ithalatı yapmamız durumun vahametini göstermeye yetmektedir. Acilen reygras ve tef grass ekim alanlarını artırmamız gerekmektedir.