04/06/2018
7585

Ryegarss

Ryegrass Yem Bitkisi -İtalian Ryegrass

Ryegrass tek yıllık özel bir yem bitkisidir. Kurak arazilerde 2-3 biçim, sulu arazilerde 5-6 biçim yapılır. Dekera 5 kg ryegrass  tohumu ekilir.

Ryegrass yem bitkisinden dekardan 15 ton'a kadar yeşil ot üretimi elde edilir. Dekardan 2-4 ton kuru ot hasat edilir.Yoncadan daha yüksek besin ihtiva eden çok değerli bir kaba yemdir.Erkenci ilkbahar ve sonbaharda ekimi yapılır. Ryegrass yem bitkisi kaba yemi inek,manda,koyun,keçi ve atlar tarafından severek yenir.Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda çok yüksek süt ve besi artışı sağlar. Süt yemi,besi yemi ve mısır slajı tüketiminde çok ciddi tasarruf sağlar.Yarış atlarının at yarışı koşularında başarılı olmaları için çok yüksek performans artışı sağlar. Hayvanlar için doğal bir dopink olan ryegrass hayvan yem bitkisini sizde deneyin.Ryegrass tohum fiyatlarını öğrenmek için Torunoğlu Tohumculuk şirketimize iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.

Süt fiyatları ve yem fiyatları arasında ezilen süt üretiçilerinin yüzünü güldürecek çok değerli bir yem bitkisi çeşididir.

Ryegrass yem bitkisi kuru ot balya verimi çok yüksektir.Kuru otu hayvan besleme açısından çok değerlidir. Yukardaki fotoğraflar kendi tarlamızdır.

Ülkemizin kaba yem açının kapatılmasında ryegrass yem bitkisi önemli bir görev ifa etmektedir.Yurt genelinde büyük bir kaba yem açığı baş göstermiştir.Kısa vadeli kaba yem ve kuru ot ithalatı soruna çözüm olsa bile uzun vadede sorun devam edecektir.Sorun ryegrass ve çayır mera yem bitkileri çeşitlerinin ekiliş alanlarının çoğaltılması ve yem bitkisi devlet desteklemelerinin artırılmasıyla çözüleçektir.

Süt üretim çiftliği kurmak istiyorum ama yem fiyatları,saman ve mısır slajı fiyatları çok yüksek lütfen bize yol gösterin diye yatırımcı soruyor.Çözüm yembitkisi ryegrass ekmektir.Yonca yem bitkisine göre daha yüksek besin değerlerine sahip ryegrass yem bitkisi sizi hayvancılıkda kazanca ulaştıraçaktır.Süt alımı yapan firmalar ryegrassla beslenen ineklerin ,koyunların ve keçilerin sütününe fazladan pirim ödemektedir.Burda ryegrass sütün yağ,protein ve kuru maddesini diğer yemlere göre daha çok artırmaktadır.

Tohum sipariş için:0322 2398808 0555 9975075 0532 2664041 050 3005273 ADANA Kredi katıyla uzaktan ödeme imkanı